Afspraak 1

Intakegesprek/ 1e afdruk:

Uw persoonlijke gegevens, uw medicijngebruik en gegevens over uw gezondheid worden genoteerd. Uw huidige prothese en uw mondholte worden nagekeken. In de meeste gevallen worden meteen de eerste afdrukken van uw boven- en onderkaak gemaakt.

Afspraak 2

Definitieve afdrukken:

Met behulp van speciaal voor u gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van uw boven- en onderkaak gemaakt. Waarmee gelijk de randlengte en de pasvorm van de prothesen worden vastgelegd.

Afspraak 3

Beetbepaling:

Tijdens deze afspraak wordt bepaald hoe uw kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond is voor het kunstgebit. Ook wordt de kleur en vorm van de tanden en kiezen uitgezocht. Er wordt rekening gehouden met uw persoonlijke wensen. Indien u beschikt over foto’s van vroeger is het verstandig deze mee te nemen.

Afspraak 4

Proefprothese:

Bekeken wordt of de tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. De tanden en kiezen staan op een wasplaatje, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn..

Afspraak 5

Plaatsen van de prothese:

De prothese wordt in de mond geplaatst en op esthetiek, pijn-plaatsen en spraak gecontroleerd. U kunt nu zelf met de prothese gaan functioneren. Het gewenningsproces kan enkele weken duren. Direct kan er een afspraak voor nacontrole gemaakt worden.

Voor pijnklachten kunt u contact met ons opnemen om een afspraak te maken.

Afspraak 6

Nacontrole:

Uw tandprotheticus controleert de pasvorm en functie van het kunstgebit en zal waarnodig enkele correcties uitvoeren.

Mail ons

© 2017 Tandprothetische Praktijk Kamstra | Teamverband